betalningsanmärkningar smslånBetalningsanmärkningar är ett stort hinder för en välfungerande privatekonomi. Betalningsanmärkningen sätter nämligen käppar i hjulet för dig inom en rad områden. Det blir svårare att låna, du kan få problem med att göra avbetalningsköp och du kan till och med bli nekad en hyresrätt. Betalningsanmärkningen är ju ett tecken på att du har brustit i dina förpliktelser gentemot en långivare eller annan borgenär och den gör automatiskt att varningslamporna börjar blinka.

Om du har en betalningsanmärkning behöver det dock inte vara nattsvart. I det fall du exempelvis har behov av att låna kan du hitta långivare inom både smslån, privatlån och bolån som kan acceptera dig som kund.

Långivare som godtar betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningen är ett tecken på att du har misskött dig tidigare och den behöver ju inte innebära att du kommer att missköta dig i framtiden. Ett antal banker och finansbolag arbetar utifrån denna tanke och kan välkomna kunder trots betalningsanmärkningar. Majoriteten av dessa långivare inriktar sig främst på lån utan säkerhet i form av smslån och privatlån och det är betydligt enklare att få smslån med betalningsanmärkningar än ett bolån.

Det är svårt att ge en exakt siffra på andelen företag inom smslån som erbjuder smslån trots betalningsanmärkningar, men mellan tummen och pekfingret kan vi säga att ungefär en tredjedel av aktörerna på marknaden inte ställer sig helt avoga till att låna ut pengar till personer som av en eller annan anledning tidigare har misskött sina betalningsskyldigheter. På förstasidan här på smslånonline.nu kan du se vilka långivare som står på din sida under rubriken ”Bet.anm”.

Lite tuffare villkor

En långivare tar lite större risk genom att låna ut till en person med betalningsanmärkning och det innebär att långivaren normalt vidtar några försiktighetsåtgärder. Tre exempel på sådana är:
Högre ränta
Högre krav på inkomst
Lägre maximalt lånebelopp

Dessa tre försiktighetsåtgärder är inte fästa i sten och en del långivare väljer enbart en av dem. Normalt är det då inkomsten som är i fokus. Det är ju i din inkomst som långivaren i praktiken har sin säkerhet för lånet. För att kunna ta ett smslån med betalningsanmärkningar krävs alltså i regel att du har en lite högre inkomst än vad du skulle ha behövt ha i det fall du inte var belastad av en anmärkning.

Tänk på det här

Smslånonline.nu är en seriös låneportal och idén är att tipsa dig om de mest välrenommerade och pålitliga finansbolagen och kreditmarknadsbolagen inom smslån. Vi vill inte uppmuntra till skuldsättning utan syftet är att lotsa dig rätt i det fall du är i ett trängande behov av pengar. Om du har en betalningsanmärkning har du uppenbarligen haft problem med att uppfylla ett låneavtal eller liknande tidigare och du bör vara mycket försiktig med att ingå nya låneavtal. Se till att du har möjlighet – inte bara i teorin utan rent faktiskt – att betala tillbaka lånet i sin helhet innan du skickar in din ansökan. Om du har tvivel kring om du kan uppfylla din betalningsskyldighet rekommenderar vi dig att avstå från att låna.