smslån bildSmslån är en sorts kredit som bygger på att man snabbt kan låna en mindre summa pengar, utan säkerhet eller några stränga krav. Lånemodellen är tänkt att hjälpa de som för tillfället behöver ett extra tillskott av pengar. Själva ansökan sker vanligtvis med hjälp av en mobil och anledningen är för att långivaren vill få en bekräftelse på att du är den person du utger dig för att vara.

Därför är det viktigt att du innehar ett registrerat mobilabonnemang. Det finns några få fall där man använder begreppet smslån men där man egentligen inte använder sig av sms vid en ansökan. Detta är för att begreppet smslån är så pass förankrat i samhället. Kännetecknande för ett smslån är att du som låntagare snabbt får pengarna så fort ansökan är godkänd, att du kan ansöka direkt online utan direktkontakt med långivaren, att du får omedelbart svar på din ansökan och att återbetalningstiden är kort, vanligen 30-90 dagar.

Lånebeloppen brukar vanligtvis ligga mellan 1000-12.000kr kronor och kostnaderna på 150-300kr beroende på hur mycket pengar du lånar och hur lång återbetalningstid du väljer. I vissa fall kan du låna ett antal tusen helt kostnadsfritt så länge du betalar tillbaks lånet i tid. På kreditbolagens webbsidor är det oftast väldigt tydligt vilka villkor som gäller, hur mycket pengar du kan låna och hur mycket lånet kommer att kosta dig. Smslån som ansöks online är det absolut enklaste och smidigaste sättet att låna en mindre summa pengar på.

De vanligaste kraven hos långivarna är att du ska vara minst 18-20 år, Svensk medborgare och att du ska ett registrerat mobilnummer samt i vissa fall att du inte får ha betalningsanmärkningar.

Så här går det till:

  1. Klicka på någon av knapparna ”ansök >>” som du hittar på vår startsida.
  2. Ställ in det belopp du vill låna hos långivaren, så ser du direkt vad lånet kommer att kosta dig när det är betalt.
  3. Ansök genom att skicka ett sms enligt långivarens instruktioner eller ansök direkt på hemsidan och legitimera dig med den kod du får via sms.
  4. Fyll i ansökan och läs igenom låneavtalets villkor, så att du har full koll på vad som gäller.
  5. Skicka in din ansökan enligt instruktionerna hos långivaren och invänta godkännande.

Klart! Om du blir godkänd så har du oftast pengarna på ditt konto samma dag.

Alternativa legitimeringsmetoder

De flesta långivare av smslån tillåter dig att legitimera dig på alternativa sätt, t.ex med e-legitimation eller genom att de ringer upp dig och ber dig att bevisa din identitet. I dessa fall räknas inte lånet som ett smslån utan som ett snabblån då du inte använder dig av ett sms för att ansöka eller legitimera dig.

Låna större belopp

Smslån och snabblån är en låneform där du endast kan låna upp till 25.000 kr, i vissa fall något mer. Om du behöver låna en större summa pengar så kan du ansöka på nätet om att få låna upp till flera hundra tusen. Dessa lån kallas för privatlån och fungerar på i stort sett samma vis när du ansöker. En skillnad är att du inte kan ansöka via sms eller få pengarna samma dag, som med ett snabblån.

Om du vill veta mer om att låna pengar på nätet och om större privatlån, så ska du besöka lånapengar.com som är en stor guide om att låna pengar på nätet. Där kan du läsa om stora privatlån och du hittar även mycket information om snabblån på sidan lånapengar.com/snabblån. Var noga med att lära dig hur alla dessa lån fungerar, vilket lån du ska ansöka om för ditt behov och vilka risker som finns med lån. Om du inte har koll på vad som gäller och tar dig vatten över huvudet så kan det få allvarliga konsekvenser för din ekonomi.