Vill du låna pengar men blir nekad när du ansöker? Det kan vara svårt att få låna pengar när man är ung. Även om man enligt svensk lagstiftning får låna pengar när man blivit myndig kan det vara svårt att som 18 årig teckna ett lån i både bank och på annat håll. Man är inte en attraktiv kund i banken och andra långivare kan ha krav på att deras kunder ska ha fyllt minst 25 år för att kunna låna pengar. Men lyckligtvis finns det andra slags lån som är särskilt passar till unga konsumenter. Lånet är ett så kallat Sms-lån.

Sms-lån tecknas av många olika människor och även om lånets namn är väldigt snyggt så är det inte endast unga människor som tecknar ett Sms-lån. Det är inte helt ovanligt att folk i 30- eller 40-årsåldern tecknar ett Sms-lån. Ändå är lånet designat till mer unga generationens konsumenter. Lånet är nämligen byggt upp på ett sådant sätt att det är möjligt för den unga konsumenten att låna pengar genom ett Sms-lån även om andra långivare sedan tidigare sagt nej.

Låna från 50 kr till 30.000 kr med ett Sms-lån

Sms-lånet är designat på ett sådant vis att långivaren inte tar några höga risker med att låna ut pengar till folk som eventuellt inte har möjligheten att betala tillbaka lånet direkt. För att detta ska kunna fungera har Sms-lånet blivit anpassat den risken som långivaren tar då de lånar ut till unga kunder. Detta betyder att man t.ex. maximalt kan låna 30.000 kr när man tecknar ett Sms-lån. De flesta långivare har dock en gräns på att deras kunder kan låna upp till 5.000 – 10.000 kr med Sms-lån. Det betyder alltså att dessa långivare erbjuder små lån. Man kan t.ex. nöja sig med att låna 50 kr när man tar ett Sms-lån. Om man väljer att låna via ett annat slags lån ställs det ofta fler krav som att man minst kan låna 5.000 kr. Lånet är därför mer attraktivt för dem som behöver ett mindre lån direkt.