Låna upp till 10000 kr utan säkerhet

låna 10000 smslånAtt gå till banken för att ansöka om ett lån på upp till 10000 kr kan kännas både pinsamt och jobbigt. Låneprocessen är krånglig och det kan kännas obekvämt att motivera varför man behöver pengarna, speciellt om man behöver pengarna till oförutsedda utgifter då det visar banken att man inte har någon buffert och tight ekonomi. Anledningarna till att behöva 10000 kr kan dock vara många och det är inte alls ovanligt att många personer och familjer behöver en sådan summa pengar, både till planerade och oplanerade saker.

Få 10000 kr snabbt på kontot

Med ett smslån så kan du få 10000kr relativt snabbt på ditt konto utan att behöva motivera varför du behöver pengarna. Samtliga lånegivare som vi rekommenderar erbjuder lån utan säkerhet, vilket innebär att det du använder pengarna till inte tillhör banken. Därför så bryr sig inte lånegivarna om vad du använder pengarna till. Det är du personligen som är återbetalningsskyldig och skulle du av någon anledning inte kunna betala ditt lån så kommer du att krävas på pengarna av ett inkassoföretag och i värsta fall Kronofogden. Det är alltså viktigt att du vet att du klarar av att återbetala ditt smslån.

Låna större belopp

Om du behöver låna mer än 10000 kr så är inte alltid ett smslån det bästa alternativet. Även fast det finns smslån med belopp på mycket större belopp så blir dessa väldigt dyra med tiden. Ett bättre alternativ är då ett privatlån där man kan låna upp till 350.000 i 1-12 år. Räntan är betydligt lägre och även fast du väljer en löptid på några år så blir det inte så dyrt. Läs mer om privatlån för att lättare kunna ta beslut om vilken låneform som passar ditt behov bäst. Glöm inte att budgetera för lånet och att räkna på lånekostnaden, så att du säkerställer att du har råd med lånet och att det du köper inte blir väldigt dyrt.